Portretserie in tijdschrift

Het gaat niet om schokkende details, het gaat mij er vooral om dat andere vrouwen zich erin kunnen herkennen en er evt. zelf iets aan hebben. Het stuk mag van tevoren gelezen worden (en feitelijke onjuistheden aangepast). Bij het interview hoort ook een portret, gemaakt in een studio door een professionele fotograaf. Wil je hieraan meewerken? Dank alvast!

Om in contact te komen met de schrijfster kun je gebruik maken van de onderstaande gegevens. We hebben voor het gemak ook haar LinkedIn profiel erbij gezet.

De Viva heeft ook een special uitgave voor de mama's. Viva Mama.

Mama magazine zoekt een mama

Mama magazine en depressie

Voor een artikel in het tijdschrift MAMA magazine zijn dit een aantal zaken waarover ik graag van iemand die zelf in deze situatie zit zou willen horen hoe zij dit ervaart. Ik ben daarom op zoek naar een vrouw die kampt met een [node:4601,title="depressie"] (of dat recent heeft gedaan) en die tevens moeder is van (een) kind(eren) onder de twaalf.

De insteek is om in een eenmalige afspraak in gesprek te gaan over de invloed van een depressie op het moederschap. Dit gesprek kan plaatsvinden op een plek waar je je zelf het meest prettig voelt. Vanzelfsprekend krijg je het verhaal te lezen alvorens het naar de redactie gaat.
MAMA magazine is een glossy tijdschrift voor moeders en richt zich voornamelijk op moeders van kinderen tot een jaar of twaalf.

Ben je bereid om met mij in gesprek te gaan of heb je nog aanvullende vragen, mail dan vrijblijvend naar onderstaand e-mailadres.

Onderzoek naar de invloed van foto’s op depressieve klachten

Voor het onderzoek zullen de deelnemers gedurende een periode van zes weken een maal per week een bijeenkomst van ongeveer een halfuur bijwonen. De deelnemers krijgen geen [node:173,title="medicatie"] toegediend. Wel zal hen worden gevraagd om het onderzoeksprotocol zo veel mogelijk te volgen. Dat houdt in dat gedurende het onderzoek thuis dagelijkse korte opdrachten moeten worden gedaan.

Welke personen kunnen meedoen?

Personen tussen 18 en 60 jaar
In de omgeving van Utrecht (Max. 50 km)
Met [node:3,title="depressieve klachten"], maar die daarvoor (nog) niet in therapie zijn en daarvoor geen medicatie gebruiken.

Vergoeding:

Vergoeding van de reiskosten.
Een deelnemersvergoeding van €100 wanneer u het gehele onderzoek doorloopt.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden voor deelname door een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Dan nemen wij contact met u op. Zie onderstaand e-mailadres.

2 reacties Laatste reactie door: Noushka (niet gecontroleerd).

inDepressie wil meer betekenen en zoekt hulp

Help inDepressie

Wij zijn momenteel voor twee activiteiten opzoek naar vrijwilligers: Wij zijn opzoek naar vrijwilligers voor het plaatsen van nieuwsberichten en naar vrijwilligers voor de 0900 telefoonlijn.
Als je hierbij wilt en kan helpen stuur dan een mail met jouw inDepressie.nl schuilnaam, je geslacht, leeftijd en motivatie naar info@indepressie.nl. Ook is het handig als wij weten of je al enig ervaring in de richting waarop je reageert hebt opgedaan.

Voor het plaatsen van nieuwsberichten is het goed als je handig bent met internet. Wij leveren verschillende RSS feeds aan welke je via http://google.com/ig kan inladen, hierdoor beschik je direct over relevante nieuwsberichten. De opgehaalde nieuwsberichten kunnen in het Engels zijn dus beheersing van de Engelse taal is een pre. Deze nieuwsberichten zal je vervolgens vertalen en / of herschrijven en plaatsen op de inDepressie.nl website.
Dit zal gewoon via jouw eigen account gebeuren, er zal een extra link in het opties menu komen. Het opties menu is het menu waarmee je nu forumberichten en dagboekberichten kan plaatsen (rechts boven op de website). Er zijn geen deadlines en ook is er geen minimum of maximum van het aantal berichten wat je mag plaatsen. Uiteraard dient er wel te worden opgelet dat een nieuwsbericht niet al is geplaatst door een ander.

De 0900 telefoonlijn is voor ons ook nog nieuw. Je kunt goed luisteren en weet wanneer je wel en niet moet reageren tijdens een gesprek. Mensen luchten graag hun hart bij je, bijvoorbeeld op de [node:1430,title="chat"], in je omgeving etc. Je staat open voor de verhalen en ervaringen van anderen. Als iemand zijn of haar hart bij je lucht neem je niet het gesprek over om dit om jou te laten draaien, maar geef je diegene echt de kans zijn of haar hart te luchten. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij opzoek naar jou.
Alle vrijwilligers voor de 0900 telefoonlijn krijgen een eigen boxnummer. Als er wordt gebeld naar de 0900 lijn kan de beller jouw boxnummer kiezen, de beller wordt dan doorgeschakeld naar jouw telefoon.

Mocht je willen reageren op één van de bovenstaande oproepen mail dan naar info@indepressie.nl heb je meer vragen dan kun je ook mailen of reageren op dit bericht.

Journalist van Trouw vraagt hulp

Krijgen mensen met een [node:4601,title="depressie"] wel [node:4,title="behandeling"]? En als ze die krijgen, is die dan goed?

Hiervoor zoekt deze contact met mensen die uit eigen ervaring hierover meer aan hem kunnen vertellen. Dat mag en kan uiteraard ook anoniem.

Het stuk zal deze week gepubliceerd worden dus mocht u Edwin willen en kunnen helpen neem dan vanavond nog contact met deze via onderstaande gegevens.

3 reacties Laatste reactie door: Noushka (niet gecontroleerd).

Europees onderzoek naar depressie

  • Deelnemers ontvangen een cadeaubon (VVV-bon) van 20 euro. Het interview vind bij u thuis plaats of in het gebouw van het Trimbos Instituut / Kenniscentrum Phrenos. Wanneer u reiskosten maakt, worden die uiteraard vergoed.
  • Er word gezocht naar ongeveer 20 tot 25 mensen.
  • Het interview duurt 1 a 1,5 uur. Maar het hangt erg af van de mate waarin iemand stigmatisering ervaart. Afhankelijk daarvan kan het langer of korter duren. Maar er wordt gestreefd om de interviews maximaal 1,5 uur te laten duren.

Hier is de volledige uitnodiging voor het interview.

Momenteel loopt er een groot Europees onderzoek (ASPEN) naar de positie van mensen met een [node:4601,title="depressie"]. In 18 verschillende landen worden mensen geïnterviewd over hun ervaringen. In Nederland wordt het onderzoek uitgevoerd door Kenniscentrum Phrenos.

We willen onderzoeken in hoeverre mensen met een depressie in Nederland te maken krijgen met stigmatisering.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die een officiële diagnose depressie hebben en daarvoor in [node:4,title="behandeling"] zijn, die hun ervaringen (met stigma of als u juist geen stigmatisering ervaart) met ons zouden willen delen. Deelname betekent een eenmalig gesprek met de onderzoeker. Het interview bevat een gestructureerde vragenlijst. Ook zullen er een aantal open vragen worden gesteld. Het interview is uiteraard vertrouwelijk en anoniem, duurt maximaal 1,5 uur en alle deelnemers ontvangen een VVV-cadeaubon van 20 euro. De locatie van het interview wordt in overleg bepaald, eventuele reiskosten worden vergoed.