inDepressie tipt

  • Momenteel nog geen tips
Depressie vrouw 40 plus

Dat vrouwen meer kwetsbaar zijn voor een [node:4601,title="depressie"] dan mannen is bekend. Nu toont Stegenga aan dat in deze doelgroep de risicofactoren bij vrouwen tussen de 41 en 57 jaar een grotere invloed hebben dan bij de rest van de groep. Het proefschrift is gebaseerd op de door Stegenga 10.045 onderzochten mensen die bij de huisarts komen met diverse klachten zoals [node:80,title="neerslachtigheid"], [node:75,title="slecht slapen" en [node:78,title="huilbuien"].

Stegenga keek naar de gevolgen van de verschillende factoren waarbij een [node:4601,title="depressie"]ontstaat en hoe deze de verloop van de depressie beïnvloeden. De conclusie is dat bij ernstige fysieke ongemakken, zoals moeite hebben met traplopen of het strijken de kans op een depressie groot is. Daarnaast kan de depressie zelf ook weer gepaard gaan met o.a. deze fysieke ongemakken. Deze vicieuze cirkel is niet noodzakelijk een gevolg, aldus Stegenga.

Welke ongemakken maakt u mee door uw depressie?

Nieuws / onderzoeken: 
Voor dit onderzoek zijn genoeg mensen. Blijf op de hoogte van nieuwe onderzoeken:

2 reacties

Maar voordat u de reacties leest.Maak anderen bewust van depressie. Gebruik de optie hierboven.
Tookuh

Nou daar kan ik heel makkeijk inkomen, zoals ik de man ken maar ook mezelf , trapt hij of moppert veel, schud het van
zich af en de vrouw , trekt zich meer aan. Daardoor en vooral ook zware nare gebeurtenissen is het niet verwonderlijk dat de
vrouw in depressie raakt.
Ja zijn leven gaat wel door.
Die van de vrouw hoort ook door te gaan.
De vrouw schikt zich veel vaker.
en je kan daarmee daardoor in een slob komen met elkaar.
of de een gaat eraan onder door.
groet Tookuh

LouiseD

Pijn in allerlei verschillende lichaamsdelen komt veel voor bij depressies, vooral de knieen den rug zijn er gevoelig voor. De pijn die je fysiek al hebt kan erdoor verergeren, of dat bij mij ook zo was weet ik niet zeker, na te veel operaties aan mijn ene heup en daar wordt ie door de jaren niet beter van.
Sommige mensen klagen alleen over pijn en zeggen dat ze niet depressief zijn, maar als je ze dan laat praten komen er allerlei verdrietige verhalen op tafel. De pijn verdwijnt vaak na een succesvolle gesprekstherapie. Het is bij iedereen anders, qua verloop. Ook kun je van sommige anti-depressieve gewrichtsklachten en rugpijn krijgen, lees de bijsluiter - al raden dokters je dat af.