Na jaren opnieuw starten Citalopram, doodsbang

Depressie

Na jaren opnieuw starten Citalopram, doodsbang

Na anderhalf jaar zonder citalopram te hebben overleefd, die ik destijds ben gaan slikken tegen een hevige burn-out met heftige paniekaanvallen, is het nu helaas weer helemaal mis. Ik ben mezelf in all mijn enthousiasme voorbij gerend en voel me weer net zoals "toen". Ik ben marginaal rustiger omdat ik in die periode ook veel geleerd heb, maar het kan niet meer verder zo.

Vanochtend in overleg met de huisarts besloten om weer te starten met citalopram en hulp te zoeken van een psycholoog. Ik heb voor de heftige paniek ook wat oxesepammetjes meegekregen, maar nog niet gebruikt.

Ik weet niet wat het is, maar ik ben echt doodsbang om citalopram en zelfs de oxazepam te gaan gebruiken. Het roept echt heftige gevoelens op, waarom weet ik niet zo goed. Ik denk dat ik bang ben dat ik in paniek blijf hangen en daar door de medicijnen niet meer uitkom. Klinkt stom, voelt stom. Van de citalopram weet ik dat het even een paar weken doorbijten is, het heeft me in het verleden zo enorm geholpen. De oxazepam zou het gevoel wat ik nu heb juist moeten onderdrukken, meer rust moeten geven, maar de angst is hevig.

Ik weet niet wat ik zoek of waarom ik dit hier neerzet. Ik weet alleen dat ik me weer lekker wil voelen. Ik moet door de zure appel bijten. Iemand die deze angst herkent?

inDepressie tipt

  • Momenteel nog geen tips