Vrouw, 27, 2.5 jaar ziek

Depressie

Vrouw, 27, 2.5 jaar ziek

Ik ben een vrouw van 27 jaar. 2.5 jaar geleden ben ik ziek geworden door dat de medicijnen die ik kreeg niet meer werkte. Hierdoor kreeg ik ernstige huidproblemen. In het begin heb ik doorgewerkt,tot dat ik echt niet meer kon. Inmiddels lig ik een jaar op de bank omdat ik slecht slaap, weinig energie heb en veel jeuk.

Ik was altijd een druk, sociaal en vrolijk mens,maar inmiddels ben ik een slap aftreksel van mijzelf. Ik wil niet dat andere mensen zien dat het slecht met me gaat,daarom isoleer ik me van veel mensen en hou ik de schijn op tegen de mensen die ik niet kan ontlopen. Wel heb ik een vriend die wel weet dat ik op het moment instabiel ben. Uiteraard is dat ook een extra zorg, omdat ik bang ben dat het ook voor hem te lang duurt en hij bij me weg gaat.

Ik vind het vooral lastig omdat ik normaal erg rationeel ben. Ik geloof daarom ook niet dat ik daadwerkelijk zelfmoord zou plegen,omdat er altijd een stemmetje in mijn hoofd zegt dat ik dit anderen niet kan aandoen,omdat er nog mensen zijn die om me geven. Ik heb echter wel het idee dat ik steeds meer grip op mijn leven verlies. Omdat ik niet kan werken bouw ik steeds meer schulden op, en ik ban bang dat als ik eindelijk beter ben eerst nog jaren bezig ben om dit af te betalen. Ook voelt het alsof het beter zou zijn voor de mensen om me heen als ik er niet meer ben. Ik snap dat ze hier verdriet van zullen hebben, maar ze kunnen dan in ieder geval weer vrij leven,zonder rekening te houden met mij.

De gedachte aan zelfmoord maakt me ook somber, want ik heb echt al heel veel mooie momenten meegemaakt in mijn leven. Ik weet alleen niet hoe lang het nog duurt voordat ik eindelijk mijn leven terug heb. Ik kan mezelf niet motiveren om dingen te doen, soms heb ik wel de motivatie,maar geen energie.

Ook heb ik geen idee wat ik eigenlijk met dit bericht wil bereiken, maar hopelijk kan iemand tips geven hoe ik kan om gaan met mijn situatie.

Reacties

loe

ik ben nieuw op het forum ...maar kan zeggen als je niks doet gebeurd er ook niks ..klinkt wat kort maar ik ben bijna 13 jaar depressief .dagelijks dus heb weinig goede momenten.ik heb alles kwa pillen gehad....slikte wat en ging wachten op resultaat maar dat gaat echt niet zo.ik kan sinds kort me eigen vinden in fietsen op mountainbike.zoek rustig gebied op want ik ben niet graag tussen de mensen....ik ben erg eigenwijs vandaar dat ik sinds kort dingen doe kwa sport ..het is het enigste wat werkt bewegen ....het is een mega strijd maar er is weinig keus vechten of wachten??wens je veel kracht

inDepressie tipt

  • Momenteel nog geen tips