Depressie

Depressie

Depressie

Heyy, ik zit met iets, de laatste tijd voel ik me zo slecht, ik heb geen zin meer in school of naar mijn vrienden te gaan, naar de sportschool en drinken met vriendinnen is nog wel leuk maar dat komt meestal omdat ik dan afgeleid ben van alles, het enige wat ik nog wil is bij mijn vriend te zijn of in bed te liggen en gewoon te huilen of netflixen en eten. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen, alles in mijn hoofd en lichaam doet pijn. Vanavond kwam mijn moeder om 00:30 - 2/12/18 naar mijn kamer toe en zei dat ik moest gaan slapen omdat ik morgen al naar school moet, ik zei: Maar het is morgen zondag? En ze zei: nee het is morgen maandag. En ik was zo in de war dat ik moest huilen en ik zei: MAM ik snap het niet meer ZEG ME WELKE DAG HET IS. En ik was zo in paniek alleen maar omdat die kleine dingen die ik nog zeker weet door elkaar werden gehaald was ik in paniek en het voelde alsof ik in een zwart gat werd gezogen... En ik weet niet waarom ik me zo voel en waarom ik zo erg in de war ben... kan iemand me helpen? Wat moet ik doen? Wat is er met me?

Reacties

Doubletrouble

Hoi Hoi,

Je verhaal is zeer gelijk aan mijn verhaal. Het is een goed idee om bij de huisarts langs te gaan, die kan eventueel een beoordeling maken. Bij mij is het van naar een beetje somber tot overwerkt tot depressie gekomen, juist omdat niemand om mij heen dit door had. Je krijgt dan het gevoel dat je helemaal alleen raakt.

Een depressie heeft als kenmerk dat je geen idee meer hebt wat je leuk vind om te doen, je voelt je waardeloos omdat je niet kan functioneren zoals gewoonlijk en dit maakt je verdrietig.

Iemand zei tegen me: maak het allemaal niet zo groot! En ik dacht: hou je bek dicht, je snapt me niet! Maar het is een teken van je hersenen dat je stressniveau te hoog is. Via de huisarts kun je hier passende begeleiding in krijgen, dit heb ik twee weken geleden gedaan. En ik voelde me eindelijk gehoord. Ik hoop dat je hier iets in terug leest wat je herkend en dat je er iets aan hebt. En weet dat je niet alleen bent ♡

ikkerobert

je zegt het al voelde me eindelijk gehoord, daar ligt dus de kern en hier vanuit moet je dus gaan werken. Het is het niet toehoren en luisteren naar jezelf, verwachten dat een ander het voor je oplost of een pilletje gaat halen omdat je dan een ziekte hebt.
Een depressie is geen kenmerk welke zich laat beschrijven anders dan een negativiteit welke alleen gevoed wordt door negativiteit. Indien men gelukkig is zal de negativiteit zich niet laten zien en als we dus deze wel voeden dan zal het zich blijven manifesteren. Men gaat niet kijken waar het vandaan komt men gaat een oplossing zoeken in plaats van naar de kern te gaan. En hier vind je de oorzaak van je depressie welke feitelijk alleen een gedachte is aan. En juist het andere denken welke niet is geleerd blijft men terug grijpen naar de voor jouw bekende manier van denken en handelen omdat je niet anders kan en omdat men het van je verwacht. Alleen zijn we echt niet hierin en de mensheid is het enigste soort welke denkt in plaats van voelt. En dat denken is het juist wat het gevoel blokkeerd en daarmee de onderliggende emoties en verdriet. En daar heb je de kern weer. en weet je wat je kern is, juist jezelf en niks en niemand anders.

Sarah__

Wat zwaar! Ik kan goed begrijpen wat je beschrijft.
Het is super belangrijk om naar je huisarts te gaan om een verwijsbrief te krijgen voor gespecialiseerde ggz. Je zou naar een een zelfstandig psychotherapeut kunnen gaan, dus iemand met een eigen praktijk (kortere wachtlijsten, aanpak op individu gericht, vaak vaardiger persoon dan psychologen in ggz instellingen, onbepaalde duur behandeling). Zo een psychotherapeut kan je echt enorm helpen.
Je kunt op internet vaak gewoon iemand vinden die redelijk in jouw buurt woont en die jou passend lijkt. Je kunt al via de mail contact leggen en vragen om een intake en wat de wachttijd is en een korte omschrijving van wat je hulpvraag is. En dan als er een match lijkt te zijn kun je bij je huisarts een verwijsbrief aanvragen voor gespecialiseerde gz (dus niet basis gz) en dan kun je in behandeling gaan. Je kunt ook eerst naar je huisarts gaan en vragen of je huisarts iemand weet voor jou, want je huisarts heeft als het goed is een lijst op zijn/haar computer van psychotherapiepraktijken.
Als je in behandeling gaat, betaalt de verzekering dat. Je kunt van te voren op de site vinden met welke verzekeringen de therapeut samenwerkt en hier dus op letten voordat je een therapeut contacteert, want de therapeut moet dus wel samenwerken met de verzekering.

sabrinasipyyy

Ik reageert op de naam Sabrina, mijn ex liet me, in het begin dat ze niet langer heeft mijn berichten en of aan de telefoons. Ik heb last van zijn afwezigheid parque wat mis me de hele dag.
Ik volgde onlangs de getuigenis van een dame voor de emotionele terugkeer van haar man die lopen door middel van een krachtige set van Voodoo godheden.
Dit zet de Voodoo maakte me krijgen van mijn ex in 7 dagen terug en ik ben gelukkig weer...
Als u wilt krijgen uw ex terug, contact hem voor Voodoo heeft het volgende e-mailadres:
v.Legba@Live.fr
watsapp: + 22967084852

inDepressie tipt

  • Momenteel nog geen tips